Yüksek performans , birinci sınıf hizmet..
 Antifriz Nedir? Antifriz Ne İşe Yarar? Antifriz Kullanılmazsa Ne Olur?

Antifriz Nedir? Antifriz Ne İşe Yarar? Antifriz Kullanılmazsa Ne Olur?

Özellikle kış aylarında adını sıkça duyduğumuz kelimelerden biri antifrizdir.

Öncelikle #antifriz ne demek kısaca tanımlayalım. #Otomobil ve ticari araçların motorunda bulunan su moleküllerinin donmasını ya da mevsim şartlarına bağlı nedenlerden dolayı aşırı ısınmasını önleyen kimyasal karışıma antifriz denir. Antifriz aynı zamanda ısı transferi de yapabilen bir kimyasal karışımdır. Bilinen özelliği ile genelde donmayı önleyen karışım olarak kullanılır. Ancak yalnızca #kış aylarında donmayı önlemek üzere kullanılmaz aynı şekilde #yaz aylarında da kullanılması gerekir. Kış aylarında #donmayı önlediği gibi yaz aylarında da aşırı #ısınmayı ve #kaynamayı önler. Bu bakımdan antifriz hem yaz aylarında hem kış aylarında kullanılabilir. Böylece antifriz yazın ne işe yarar sorusunun da yanıtını vermiş olduk.

Antifriz renkleri

Antifriz maddeler aslında temelde renksizdir ancak piyasada farklı renkleri de görülebilir. #Kırmızı #antifriz Antifriz renklerinin her biri, antifrizin özelliklerine dair ipuçlarını içerir. Piyasada bugün en yaygın kullanılan antifrizlerden biri #mavi antifrizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörlerin eklenmesi ile üretimi yapılmıştır. Yukarıda sözünü ettiğimiz kırmızı antifriz ise organik üretim inhibitörlerin eklenmesi ile üretilmiştir. Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir. Bu zararlar, söz konusu ekipmanın yaşına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir. Güçlü bir etken maddedir ve zarar verebilir. Antifriz renklerinden bir diğeri ise #yeşil olandır. Yeşil renkli antifrizler #inorganiktir ancak kireçlenme ve donma konusunda iyi bir iş çıkarır. İçeriği sayesinde kireçlenme ve donmayı minimize eder. Güçlü bir koruma özelliğine sahiptir ancak çok uzun ömürlü olduğu söylenemez. Kırmızı antifrize kıyasla oldukça kısa bir kullanım ömrüne sahiptir. Bir diğer renk ise #turuncu #antifriz. Turuncu antifrizler organik yapıdadır bu nedenle uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Motoru koruması bakımından yeşil antifrize oranla daha zayıf bir koruma özelliğine sahiptir.

Araca uygun en iyi antifriz hangisidir?

Antifriz seçimi yapılırken karışım türlerini iyi analiz etmek gerekir. Antifriz su molekülleri ile birleşir ve donma, #hareket ve #korozyona karşı koruma sağlar. Antrifriz formülünü bilmek önemli bir ipucudur. Karışım türlerini bilirseniz aracınıza uygun ürünü seçmekte zorlanmazsınız. #Araca #uygun #antifriz seçmenin yollarından biri aracın kullanım kılavuzunu incelemektir. Aracın motorunu oluşturan parçalar ve motorun çalışma prensiplerini iyice incelemek gerekir. Bu yönlendirmeler ile doğru ürünü seçebilir ve aracınızı koruyabilirsiniz. Bunu bir örnek ile açıklayalım. Eğer aracın motorunda alüminyum kullanılmışsa organik olan antifriz çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Antifriz fiyatlarının da kullanılacak olan antifriz özelliğine ve çeşidine bağlı olarak değişeceğinin de bilgisini verelim. #Antifriz #değişim #fiyatları hakkında #Oto #Servis’ten teklif alabilirsiniz.

Antifrizin faydaları nelerdir?

Antifriz kullanmanın pek çok faydası vardır. Donma ve hararet araçlarda sık görülen arızalardandır. Antifriz kullanımı ile bu donma ve harareti önlemiş olursunuz. Sadece kış aylarında değil yılın tüm zamanlarında kullanıma uygundur. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi donmanın yanı sıra kaynamanın da önlenmesi için gereken bir kimyasaldır. Hem motorun aşırı ısınmasını ya da donmasını önler hem de korozyonu engelleyerek aracın ömrünü uzatır. Antifriz özelliği bulunan pompa sistemleri ile de aracınızı koruma altına alabilir ve böylece donma, hararet ya da korozyon gibi sorunların önüne geçebilirsiniz.

Detaylar ve Daha Fazla Bilgi Edinmek İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Mesaj gönder
Whatsapp üzerinden bize ulaşın!
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?